04:58:03

Bagod község honlapja

Vészhelyzet

Veszélyhelyzetben néha a legegyszerűbb telefonszámok sem jutnak eszünkbe, mint:

 

Mentők: 104

Tűzoltók, katasztrófavédelem: 105

Rendőrség: 107

Autóklub segélyhívó: 188

Általános segélyhívó:  112. Ezt a számot tárcsázva az előző 3 témakörhöz tartozó bármely esetben tehetünk bejelentést, lényege az egységes segélyhívó rendszer kialakítása. Ez a szám szinte egész európából ingyenesen hívható vezetékes vagy mobiltelefonról.

A 112-t csak és kizárólag emberi életeket, környezetet veszélyeztető baj (tűz, baleset, bűncselekmény, természeti katasztrófa), azaz veszélyhelyzet esetén szabad hívni. E szám nem lép a meglévő nemzeti segélyhívószámok helyébe, hanem a legtöbb országban azok mellett működik. 

Hívja a 112-t a mentők, tűzoltók vagy rendőrök beavatkozását igénylő helyzetekben, például ha súlyos közlekedési baleset tanúja, lát egy lángokban álló épületet, vagy észreveszi, hogy épp betörnek egy házba!

Ne hívja a 112-t, ha forgalmi információkat, időjárás-jelentést, vagy egyéb, általános tájékoztatást szeretne kapni! Az indokolatlan hívások túlterhelhetik a rendszert, veszélybe sodorva azoknak az életét, akik valóban a készenléti szervek segítségére szorulnak.

______________________________________________________________________________________________________

 

Körzeti megbízotti tevékenység:

Településünk körzeti megbízottja Vaski Gábor r. zls. a +36 30 650 75 25-ös telefonszámon érhető el.

______________________________________________________________________________________________________

 

A lenti hivatkozásra kattintva és az ott leírtak szerint eljárva az okostelefonnal rendelkezők az ingyenes applikáción keresztül  azonnal tájékozódhatnak a lakóhelyükre, az úticéljuk által érintett útvonalakra, megyékre, stb. kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről, mint például közlekedési balesetekről, tűzesetekről, rendkívüli helyzetekről és egyéb tűzoltói beavatkozásokról, valamint a meteorológiai szolgálat riasztásairól

 

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság veszélyhelyzeti alkalmazása

______________________________________________________________________________________________________

 

Árvízi kockázatkezelési interaktív térkép:

 

Egy kattintással megnézhető, hogy egy kisebb vagy nagyobb árvíz esetén mennyire fogja elönteni a kiválasztott területet, akár házat a víz, azaz lehetővé válik a saját lakóingatlanokra vonatkozó keresés is:

Kattintás a térkép eléréséhez ide.

Kattintás a leíráshoz ide.