Bagod község honlapja

Bagod története

Nem szeretnénk községünktől elriasztani a Kedves Olvasót hosszú és unalmas településtörténettel, mint például: „…Ehhez járult a “d” kicsinyítő, illetve becézőnév képző” vagy „1768-ban kelt urbárium szerint Alsó-Bagodban 20 hold szántó, 6 szekér rét van”).

 

Ehelyett szeretettel ajánljuk figyelmükbe Bagod – Egy Zala menti falu évszázadai című monográfiánkat, mely párját ritkítóan tudományos igénnyel, ám olvasmányos formában, több, mint 150 fotóval illusztrálva, szigorúan a történelmi hitelesség mentén haladva tárja elénk településünk históriáját. A köszöntő címe is formabontó: „Köszöntő, avagy lelkesítő beszéd csatába menet”. Utolsó mondata pedig Alexandriai Szent Kelemen szavait idézi: „Egész életünkben ünnepet ülünk, mert tudjuk, hogy Isten mindenütt és mindig jelen van; dicséretet zengve műveljük földjeinket, himnuszt énekelve hajózunk a tengeren…!

 

További különlegessége a könyv szerzője, ugyanis Béres Katalin a Göcseji Múzeum történész-főmuzeológusa községünk szülötte.

 

 

Az itt látható fotók eredetijei a Göcseji Múzeumban találhatóak, melyek közzétételéhez köszönjük a múzeum hozzájárulását!