02:05:43

Bagod község honlapja

<< Vissza

A Bagodi Fekete István Általános Iskola, tornaterem és konyha épületeinek energetikai korszerűsítése

A projekt azonosító száma: KEOP-5.7.0/15-2015-0176

Kedvezményezett: KEOP-5.7.0/15-2015-0176

A támogatás összege: 120 191 498 Ft Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezése: 2015-12-10

 

2016. június 22.

 

A 2016. június 22-én tartott tanévzáró ünnepség keretein belül felavatásra került az épületegyüttes, melyet jelenlétével megtisztelt Vigh László országgyűlési képviselő, Pácsonyi Imre a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Kajári Attila a KLIK Zalaegerszegi Tankerületének igazgatója. Támogatásuk nélkül ugyanazon falak néznének ránk, mint majd’ 60 év óta minden nap. Jelen volt még Sipos Ferenc polgármester,  Fatér László alpolgármester, Péterné Fatér Edit intézményvezető, Kovács Anikó intézményvezető-helyettes és Kovács Gyula jegyző is. Nem beszélve azokról, akik kapták az új köntösbe bújtatott falakat: a diákok, a szülők, a pedagógusok, a konyha dolgozói, hisz nap, mint nap ők járnak ide elmét palléroz(tat)ni, hozzák csemetéiket vagy készítik az ebédet.

A munkával telt hónapok alatt több mint 4.000 négyzetméternyi falfelület és födém került szigetelésre, illetve 140-et meghaladta a kicserélt nyílászárók száma.

Hasonlóan a magyar futballválogatott Európa bajnokságon való nagyszerű szerepléséhez: köszönet jár mindenkinek, aki bármilyen módon is részese volt a sikernek, legyen szó „játékosról”, „szakmai stábról”, „szurkolóról” vagy a „sportág iránt érdeklődőről”.

Végeredményben az egész, tágan vett közösség, a környező települések együtt lettek gazdagabbak ezen beruházással, melyhez hasonlatos a 19. század legvége óta nem volt Bagodban.

 

A Zalai Hírlap cikke ide, a Zalaegerszegi Televízió híradójának vonatkozó része pedig ide kattintva érhető el.

 

_____________________________________________________________________________________________________

 

 

Bagod Község Önkormányzata a kezdetek óta, minden pályázati lehetőséget megragadva igyekezett forrást találni az általános iskola, a tornaterem és a konyha épületeinek energetikai korszerűsítésére.

2015-ben sikerült külön kormányzati támogatás keretein belül valóra váltani az Önkormányzat egyik legrégebbi álmát, homlokzati, lábazati és födémszigetelést kaptak az épületek a nyílászárók cseréjén felül. A fejlesztés volumenét jól szemlélteti, a szigetelés alatt lévő felületek nagysága a födémekkel együtt meghaladja a 4000 négyzetmétert, illetve több, mint 140 nyílászárócsere valósult meg.

 

Az 50-es években épült, majd a 70-es években megtoldott köznevelési intézmény teljesen megújult, korszerű köntösben várja a gyerekeket a másik két említett épülettel együtt.

 

 

 

Záró sajtóközlemény:

Sajtokozlemeny_Bagod_zaro