Bagod község honlapja

<< Vissza

A József Attila utca útburkolatának felújítása

Kedvezményezett: Bagod Község Önkormányzata

A támogatás összege: 6 121 210 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezése: 2017-08-31

A közelmúltig a József Attila utca volt az egyetlen önkormányzati tulajdonú utunk, mely még nem került felújításra.

Többek közt ezen fejlesztésre nyílt lehetőségünk, tekintve, hogy Önkormányzatunk 2016-ban 20 000 000 forintos vissza nem térítendő állami támogatást kapott annak elismeréséül, hogy az azt megelőző csaknem 25 évben nem halmozott fel semmiféle adósságot, azaz adósságkonszolidációban nem vett részt.

A kivitelezés során a régi burkolat egy kiegyenlítő és egy aszfalt kopó réteggel, valamint kétoldali bazalt padkával egészült ki, ami további 50-150 cm szélességben megtámasztást kap.

 

A munkafolyamatot a lenti képsorozat szemlélteti.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megszélesített padka – bármely más padkához hasonlóan – nem alkalmas a folyamatos közlekedésre. Jelen esetben a szintkülönbségek kiegyenlítését, az aszfalt kellő megtámasztását, a kapubejárók könnyebb megközelíthetőségét, stb. szolgálja, továbbá kétirányú gépjárműforgalom esetén időlegesen ad kényelmi lehetőséget a közlekedésre.

Kérjük, csak szükség esetén vegyék igénybe, mivel annak hiánya, nem megfelelő állapota hosszú távon az aszfaltréteg széleinek megrepedéséhez, letöredezéséhez vezet.

 

Köszönjük a támogatást!

 

 

Bagod Község Önkormányzata