02:14:44

Bagod község honlapja

<< Vissza

Téli időjárás – veszélyjelzés!

2018. február 21.

Tisztelt Lakóink!

 

 

A jelenleg fennálló, valamint az elkövetkezendő napokban várható időjárási viszonyokra tekintettel az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki Zala megye területére is (folyamatosan frissülő információk: met.hu).

 

Ezért a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel közlekedjünk mind gyalogosan, mind bármilyen járművel, lehetőség szerint vegyünk igénybe tömegközlekedési eszközöket; szomszédainkra, ismerőseinkre, kiemelten az idősekre fokozottan ügyeljünk.

 

Az önkormányzat részéről esetenként indokolatlanak, szükségtelennek tűnő hóeltakarítási tevékenységet tapasztalhattak lakóink, melynek oka a „felkészülés”. Mivel a hét végére jelentős lehűlés várható, aminek következtében a síkosságmentesítő anyagok mérsékelten fejtik ki hatásukat, illetve az útra fagyott nedvesség tolólappal sem távolítható el eredményesen, ezért mindent megteszünk a megelőzés érdekében.

 

A korábbiakhoz hasonlóan a lakosságnak továbbra is segítséget nyújtunk síkosságmentesítési kötelezettségének eleget tételében. Ugyanakkor az idő rosszabbra fordulása esetén kapacitásunk függvényében ezen tevékenységünk korlátozódhat, kérjük, a tél beálltát megelőzően kiküldött figyelemfelhívásunkban foglaltakat szíveskedjenek betartani, hogy közös erővel hatékonyan tudjunk túllépni a jelenlegi és az előttünk álló napok nehézségein!

 

Köszönjük együttműködésüket!

 

 

Bagod Község Önkormányzata