04:08:18

Bagod község honlapja

<< Vissza

Ferenc pápa közös imádságra hívta a keresztényeket

2020. március 27.

A katolikus egyházfő a keresztény egyházak és közösségek vezetőihez, valamint az összes hívőhöz fordult attól függetlenül, melyik keresztény felekezethez tartoznak, „emeljék szavukat együtt az égbe”.

 

A szentatya 2020. március 27-én 18.00 órakor a Szent Péter-bazilika bejárata előtt, a bazilikához vezető lépcsősor tetején mond imát. A lezárt Szent Péter tér üres lesz, de imájához lélekben mindenki csatlakozhat a kommunikációs eszközökön keresztül.

Az imatalálkozót az M1 és a Duna TV is élőben közvetíti.

 

A jövő pénteki imádság végén a pápa a Róma városának és az egész világnak szóló Urbi et Orbi áldását adja. Az áldás a rendkívüli pillanatot bizonyítja, mivel ezt a teljes búcsúval járó áldást az egyházfő a hagyomány szerint általában csak karácsony és húsvét vasárnap szokta megtartani. Az Urbi et Orbi latin formuláját meghallgató és ezt befogadó szenvedők és haldoklók bűnbocsánatban részesülnek.

 

A vírus keltette világjárványra világerejű imádsággal akarunk válaszolni, irgalommal, gyengédséggel. Maradjunk egymás mellett. Éreztessük közelségünket a leginkább egyedülálló és legtöbbet szenvedő emberekkel” – mondta Róma püspöke.

 

 

Farkas László lelkipásztor

és

Bagod Község Önkormányzata